Am de ceva timp un binoclu 20X80 cu care am facut observatii terestre sau astronomice insa doar din curte. Nu ma puteam totusi folosi de portabilitatea lui pentru ca geanta de transport originala e inestetica si incomoda, confectionata din carton presat acoperita cu vinilin ( daca ii mai punea chinezu' si geanta din piele putini si-ar mai permite sa cumpere un binoclu, e un compromis si asta), plus ca nu pot transporta si trepiedul cu ea.
Atunci am luat o geanta veche tip militara de merinde si i-am indepartat peretele despartitor din interior. Binoclul se potriveste perfect inauntru plus ca am putut atasa de geanta si trepiedul.
Cand vreau sa stau mai comod imi iau si un scaunel de camping foarte usor pe care il tin pe celalalt umar sau il agat de rucsac. Astfel echipat am urcat pe dealul releului , deal pe care il urc ori de cate ori am putin timp liber, dealul meu de antrenament sa zicem asa ;) .
Am luat si aparatul foto cu mine, am pozat de sus , de la releu, pentru a nu stiu cata oara satul. Imi place ca e din ce in ce mai verde, are tot mai multa vegetatie.
Am pierdut ceva timp contempland cu binoclul Valea Buzaului.
La coborare am pozat pentru voi catina, s-a colorat frumos dar mai are mult pana se coace. Dupa cum se vede va fi un an bogat in aceste fructe de padure, iar Valea Buzaului ( poate exagerez, de, patriotismul, asa am citit pe undeva pe internet, daca nu-i adevarat nu aruncati inca cu pietre :) ) e poate cea mai bogata regiune in catina din tara.
Despre calitatile catinei stiti mai toti, e o bomba de vitamine iar remediile nenumarate. Acum e usor sa aflam despre ele de pe internet . Eu doar vreau sa va arat un mod mai putin cunoscut de conservare peste iarna a catinei, fara a interveni prin fierbere asupra ei sau a le pune cu zahar sau conservanti. Fructele de catina culese, spalate, se dau prin storcator. Apoi sucul se pune in pungi pentru facut gheata si le bagam la congelator. Asa e mai usor iarna sa o folosim: rupem cuburi de catina congelata, atat cat ne trebuie si le punem in ceai sau facem un suc proaspat din ele cu miere.
miercuri, 28 iulie 2010
duminică, 18 iulie 2010
Bureti laptosi ( iutzari)
Cam la o saptamana dupa workshopul nostru , fratele meu s-a dus la cules de bureti laptosi. Cea mai mare parte a lor au fost bagati la otet pentru iarna dar o parte au fost pregatiti pentru masa la cuptor. Reteta e simpla: spalati ,aranjati in tava iar pe deasupra lor a fost rasa branza si adaugate cateva mirodenii.
Un deliciu. In combinatie cu branza isi lasasera o zeama de i-am mancat fara paine .
Poate vreti sa stiti cum se fac si buretii la otet: se fierbe apa cu sare, cam o lingura la 5 l. Cand da in fiert se adauga si buretii, se fierb peste o jumatate de ora. Se scot buretii si se pun in borcane sau intr-un vas daca vreti sa-i consumati atunci. Se pregateste otetul precum cel pentru gogosari: 1l otet, 2 l apa, 3 linguri sare si trei linguri zahar, bobe mustar, piper, marar,usturoi. Se fierbe apoi se rastoarna peste bureti. Daca ii pastrati pentru perioade mai mari sterilizati prin fierbere borcanele, altfel ei tin cam pana la Craciun. Sunt teribili cu mancarurile grase de iarna :).
vineri, 2 iulie 2010
Prima intalnire Bushcraft Romania
Minunea s-a produs. Ca in povesti, cei ce discutam in spatiul virtual in spatele unor nick-uri ne-am materializat si ne-am vazut in carne si oase. Ne-am cunoscut, am discutat, am schimbat impresii. Cred ca toata lumea s-a simtit bine.Pacat ca a durat asa putin...... Foarte frumos au scris despre intalnirea noastra Alex, Razvan si B0gdan pe paginile lor. La ei gasiti si poze si videoclipul oficial, eu inca mai diger si savurez impresiile, iar ca dupa o mancare buna cand te ia somnul am o leneeeeeee sa mai postez si poze :-).
E o zicala care spune ca "pofta vine mancand". Daca ne mentinem calzi si facem mici iesiri, mici grupulete macar , sigur vom comite iarasi o "mare ieseala".
E o zicala care spune ca "pofta vine mancand". Daca ne mentinem calzi si facem mici iesiri, mici grupulete macar , sigur vom comite iarasi o "mare ieseala".
Abonați-vă la:
Postări (Atom)