miercuri, 27 iunie 2012

Lacul Vacaresti

        Un bun prieten imi tot spunea ce frumos e pe Lacul Vacaresti si sa mergem sa ne plimbam pe acolo intr-o zi. As merge, dar cand daca nu prea e timp? Vazusem si eu cateva reportaje la TV si pe internet despre delta din Bucuresti.  Ocazia s-a ivit cand dupa serviciu am fost prin Berceni cu un pachet pentru o vecina de la tara si am zis sa fac doua lucruri de-odata.
        L-am contactat pe amic dupa ce am lasat pachetul si imbracat total neadecvat unei iesiri ( eram imbracat pentru birou )  am coborat parapetul ce delimiteaza zona Lacului Vacaresti. Zic zona pentru ca o buna suprafata este pamant acoperit de vegetatie iar restul de balti inconjurate de trestie si papura.
     Cateva impresii personale: flora abundenta, specifica baltilor dar si campiei. Salciile s-au descurcat bine. Crescute pe langa balti aveam impresia ca sunt in delta.  Fauna interesanta: eram la o ora nepotrivita la care cam tot ce misca s-a adapostit de caldura dar cateva rate, lisitze, si cotofene isi faceau de lucru. Cel mai tare m-a impresionat prezenta cucului, de fapt a mai multor cuci. Cantau de mama-focului. Unde mai canta cucul in Bucuresti?
Multe libelule. Cred ca seara sau dimineata colcaie de viata pe aici........
       Am intalnit pescari, hikeri, entuziasti cu aparatul foto. Am dat si peste cativa "bastinasi". Oameni necajiti. Pareau de treaba, daca are cineva ceva de facut pomana cred ca acolo ar merge cel mai bine. Unul mi-a zis ca are cinci copii si nici unul la scoala. Cel mai mare copil are 11 ani. si suntem in secolul XXI !!!

 In ansamblu am fost impresionat si sustin ideea Ministerului Mediului de a se face aici o arie protejata.

 S-a tot scris despre Lacul Vacaresti asa ca pun doar cateva imagini:







         Daca disparem subit de pe fata pamantului  vegetatia v-a acoperi in 20 de ani urmele civilzatiei cu care ne mandrim asa de mult precum pe Lacul Vacaresti!

2 comentarii:

  1. Tare frumoasa postarea,dar mai mult m-a impresionat ca copii nostri nu mai au posibilitate sa urmeze o scoala ,raminind analfabeti si sint tare multi in aceasta situatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Copiii fara educatie de azi vor fi oamenii-problema de maine. Avem si o institutie a statului care sa se ocupe de asta. Sper sa-i aiba in evidenta si pe cei din Lacul Vacaresti.

    RăspundețiȘtergere