vineri, 3 septembrie 2010

Molia soim ?

Anul trecut am avut un musafir la florile de pe alee. Venea doar seara. O vietate cu forma de pasare si dimensiuni de insecta care culegea nectar cu o trompa. Am crezut initial ca vad pasarea colibri. Am cautat pe net atunci, cica ar fi o insecta. Pseudo colibri. Nimic concret. Anul acesta a venit din nou. Am pozat-o seara.
I-am facut si filmulet dar cu aparatul foto, doar daca maresc luminozitatea pot vedea ceva. Sa vad daca pot face ceva ca sa-l pot pune pe youtube. Am facut un alt videoclip mai vizibil:

Azi am gasit o' ganganie' in iarba in timp ce coseam. Apoi a zburat nu inainte de a o poza.


Am cautat din nou pe net. Au mai vazut-o si altii in Romania, se intrebau si ei ce ar fi. Acum am gasit aceasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Hummingbird_hawk_moth. Daca stiti mai multe sau vre-o denumire populara v-as ramane recunoscator. Nu cred ca batrinii iar fi spus molia soim, ci altfel, cumva ca un alint.

4 comentarii:

 1. sal,
  stiu insecta aia mare care vine noaptea.La mine e "fascinata" de regina noptii (floarea).Si noi am confundat-o cu colibri.
  gabi

  RăspundețiȘtergere
 2. Insecta asta e tare bleguta. Nu se fereste de oameni dar nici de pisici :(.
  In urma discutiilor de pe forumul de bushcraft am aflat ca pe la noi i se zice molia colibri, fluture colibri sau molia sfinx. Multumesc celor care au facut cercetari!

  RăspundețiȘtergere
 3. si la noi vin seara la regina noptii si unul a fost capturat de pisica... sunt cam natafleti, dar foarte simpatici :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa inteleg ca fotografiile de pe blogul tau cu molia-colibrii sunt facute de tine? SUPER!

  RăspundețiȘtergere