Cam la o saptamana dupa workshopul nostru , fratele meu s-a dus la cules de bureti laptosi. Cea mai mare parte a lor au fost bagati la otet pentru iarna dar o parte au fost pregatiti pentru masa la cuptor. Reteta e simpla: spalati ,aranjati in tava iar pe deasupra lor a fost rasa branza si adaugate cateva mirodenii.
Un deliciu. In combinatie cu branza isi lasasera o zeama de i-am mancat fara paine .
Poate vreti sa stiti cum se fac si buretii la otet: se fierbe apa cu sare, cam o lingura la 5 l. Cand da in fiert se adauga si buretii, se fierb peste o jumatate de ora. Se scot buretii si se pun in borcane sau intr-un vas daca vreti sa-i consumati atunci. Se pregateste otetul precum cel pentru gogosari: 1l otet, 2 l apa, 3 linguri sare si trei linguri zahar, bobe mustar, piper, marar,usturoi. Se fierbe apoi se rastoarna peste bureti. Daca ii pastrati pentru perioade mai mari sterilizati prin fierbere borcanele, altfel ei tin cam pana la Craciun. Sunt teribili cu mancarurile grase de iarna :).
De iutari stiam,dar de bureti laptosi.....acum aud! ori cum le-ar zice ,la fel de mult imi plac!Pina acum ,nu prea am avut noroc la ciuperci...a plouat zi de zi ,soare nu prea a fost...poate de acum!
RăspundețiȘtergereO zi placuta!
da, am dat o cautare cu google: iutarii se mai numesc si laptosi, ma temeam ca am scris gresit folosind un regionalizm.
RăspundețiȘtergerePoate vine vremea frumosa si pe la Brasov, spor la cautat si cules ciuperci!
foarte frumos!
RăspundețiȘtergere