luni, 21 ianuarie 2013

Grupul TEI loveste din nou: Edward Faulkner - Nebunia aratului - a doua carte din TEI!Grupul TEI - Traduceri Ecologice Independente este în creștere, ca și volumul de muncă și numărul de cărți care urmează să fie puse gratuit la dispoziţia cititorilor. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom mai fi mai aproape de scopul nostru - acela de a crea o comoară de informație practică, o bibliotecă a independenței reale față de Sistem. În planul nostru editorial, se numără cărţi excepţionale de agricultură sustenabilă, arhitectură ecologică, permacultură, economie alternativă, peak oil şi alte domenii marginalizate de mass-media şi de sistemul educaţional. Pentru a le putea publica în continuare curat și eficace, avem mare nevoie de oameni dornici să-și sacrifice câteva ore lunar și pricepuți în următoarele domenii:

- REDACTORI/TERMINOLOGI pentru limbile engleză și franceză. Adică oameni atenți, care, după ce traducerea brută este finalizată, o iau și o confruntă, frază cu frază, cu originalul; se ocupă de precizia traducerii - pe baza unor glosare de termeni și a dicționarelor; face astfel încât cartea să aibă un stil unitar (dincolo de amprenta personală a fiecăruia dintre traducători); unde e cazul, întoarce frazele astfel încât să sune cât mai bine pre limba noastră.

- DTPiști (indiferent de programul de editare preferat. Dacă puteți crea o carte care să arate precum cartea de față sau cartea lui Holzer, lansată cu ceva vreme în urmă, e perfect)

- TRADUCĂTORI (amatori sau profesioniști) de engleză, franceză, germană și italiană.

- CORECTORI.

Acum știm că se poate! Voluntarii sunt rugați să ne dea un mail la carti.din.tei[a rond]gmail.com.

***


Ca bonus, vom avea în curând disponibile și variantele adaptate pentru e-readere - atât a cărții de față, cât și a cărții lui Sepp Holzer. :)

Ne găsiţi pe facebook aici: http://www.facebook.com/tei.traduceriecologiceindependente
Și acum, în aplauzele Dvs., Edward Faulkner:
http://www.scribd.com/doc/121341876/Edward-Faulkner-Nebunia-aratului-TEI

2 comentarii:

 1. Servus :)
  Am apucat sa citesc un pic azi noapte din cartea asta si efectiv nu-ti vine s-o lasi pana n-o termini. Bine structurata, cu argumente logice si exemple concrete, informatiile sunt cu adevarat pretioase si importante.
  E un material deosebit pe care-l recomand cu toata caldura.

  RăspundețiȘtergere
 2. Servus:)
  Imi era dor de salutul acesta de pe vremea cand eram studentla Brasov!
  Eu o s-o printez si o s-o leg. Im place tare mult sa citesc de pe format hartie si sa adorm cu ea in mana. Cartea lui Sepp Holzer am citit-o pana la 2 dimineata tolanit in pat, imi era frica sa o las gandind ca voi pierde ceva pana a doua zi!

  RăspundețiȘtergere