miercuri, 23 februarie 2011

Manastirea Carnu





Cel mai cunoscut si vizitat loc de la noi este Manastirea Carnu. Despre asezarea si istoricul ei s-a cam tot scris pe internet , dar de cele mai multe ori cu inexactitati. Unele grosolane. Asa ca voi lasa mai bine un specialist sa va spuna : Stefan-Grigorescu-Ialomita .
Adaug doar ca acest vechi asezamant monahal a fost redeschis dupa revolutie de catre I.P.S. Epifanie al Buzaului si al Vrancei, prin construirea paracliselor noi si a chiliilor.
Soborul de maici si surori e condus de maica stareta stavrofora Antonia Vrabie iar preot duhovnic este parintele Dometian.

Voi atasa doar fotografii cu ceva comentarii.
Biserica veche cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, momentan in conservare, pana la restaurarea picturilor. Aproape un secol si jumate aceasta biserica a fost parasita , iar picturile scrijelite :














Paraclisul mare din biserica noua cu hramul Sfantul Epifanie:







Paraclisul mic din biserica noua cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel:



Imprejurimile:





Curtea manastirii frumos ingrijita:









Totul este atat de bine ingrijit de maicile si surorile conduse de maica stareta Antonia stavrofora, cu ajutorul credinciosilor.
Trapeza unde credinciosii si vizitatorii sunt ospatati dupa Sfanta Liturgie:


5 comentarii:

  1. Iti spun, sincer, ca m-am bucurat ca un copil cand am descoperit ca ai postat din nou.
    Marturisesc ca scurta prezentare pe care am facut-o eu in blogul meu despre manastirea Carnu reprezinta informatii preluate din alte surse (nu de pe internet, pentru ca este greu de verificat autenticitatea lor), asa incat iti voi propune sa las un link spre aceasta postare a ta in locul cu pricina.
    Gasesc just ca ai facut trimitere catre indicatiile unui specialist si o sa iau asta, ca etalon.
    Imaginile, de asemenea, sunt graitoare si emana o caldura placuta.
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnita Georgiana a spus mai tot ce trebuie despre aceasta postare. Despre imginile tip pastel : frunza , iarba , paiul , musuroaiele , ... au specific - sunt de acolo , din Curbura, le recunosti fara sa ai langa ele vreo explicatie, iar flori de muscata de asa valoare numai la manastiri gasesti , le ajuta vibratia benefica.
    Sa fie numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, ajuta!

    As dori sa stiu cum se poate ajunge din orasul Buzau la Manastirea Carnu - transport public in comun.
    Am tot cautat pe internet, dar nu am gasit. Mai mult, am gasit harti in care Manastirea Carnu aparea mai sus de Patarlagele, apoi am citit ca se afla in satul Tega care este mai jos de Patarlagele... Nu am inteles..
    Va rog foarte mult sa-mi furnizati informatiile solicitate, daca se poate.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. din Buzau se poate lua trenul sau autobuzul.
      Trenul se ia de la linia 20 si apartine firmei Transferoviar, aici aveti mersul trenurilor http://www.transferoviarcalatori.ro/mersul-trenurilor/buzau-nehoiasu.html
      Autobuzul se ia de la autogara XXL Penny Market, sunt mai multe firme dar nu am gasit link decat catre http://transcom94.ro/local.html.
      Coborati in Patarlagele la gara, respectiv autogara si mergeti pe jos catre Sibiciu de Jos,Zaharesti, Maguricea (toate trei din com Panatau) apoi ajungeti la Manastirea Carnu. Cel mai bine intrebati in Patarlagele cand coborati pentru ca toata lumea stie sa va indrume, deasemeni sunt puse marcaje indrumatoare la toate intersectiile. Pe jos sunt cam 10-12 km de mers cred de la gara. Ajuta Dumnezeu pe cei ce-l cauta!

      Ștergere