Week-endul trecut am fost la cules coarne.
Fructele acestea rosii, placut acrisoare sunt astringente. Din ele se prepara cornata, o bautura asemantoare visinatei si preparata la fel. De asemeni, iese o pasta foarte gustoasa. Cele pe care le-am cules vor merge cele mai multe la pasta si o parte la cornata. Pentru ca multi le cunoasteti nu insist prea mult, puteti veni voi cu chestii noi, vreau doar sa va arat o metoda de cules coarne simpla si eficienta. Culesul bobita cu bobita implica prea mult timp, ne-ar lua o saptamana sa strangem cateva kilograme. Asa ca se aseaza sub corn o patura, folie sau o foaie de cort. Daca e chestie de supravietuire iti scoti si jacheta de te tine :) . Se scutura cornul iar fructele se strang cu usurinta de pe lucrurile intinse. Sa arat:
Toporul datorita coziilungi l-am folosit doar la aplecat, scuturat. Arbustii nu au avut de suferit nimic din pricina metodei de cules.
Iata si rezultatul muncii:
Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului
-
*Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/
Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului*
*Septembrie 2008*
*sursa foto: s...
Acum o săptămână
De cand eram mic mergeam cu tata la padure si culegeam plante medicinale si fructe de padure. Toamna culegeam coarne,porumbe,maces si soc. Cu coarnele,macesul si socul faceam gem. Porumbele le uscam si le faceam ceai iarna amestecate cu macesele ca au multa vitamina C. Iesea un ceai nemaipomenit de bun. Din macese mai faceam si vin,tare bun mai era. Daca as mai avea timpul de atunci as face si acum dar...
RăspundețiȘtergereImi place cel mai mult in natura pentru ca imi aminteste de copilarie cand visele erau realizabile...
RăspundețiȘtergereSphinx Colibri (Moro sphinx, Sphinx du caille-lait sau ştiinţific zis Macroglossum stellatarum) este una dintre cele mai rare specii diurne. Este o insectă migratoare şi poate fi întâlnită şi în ţările cu climă temperată, foarte rar poate fi văzută în Alpi şi Europa.Am vazut-o si pe florile mele din gradina, prima data acum 2 ani.
RăspundețiȘtergereRogu-te, mai scrie o data comentariul acesta dar la postul "Molia Soim? " pentru ca acolo e potrivit si nu cred ca il pot muta eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru informatie.
din coarne se face si tuica , stiati?e chiar foarte buna, puteti sa probati
RăspundețiȘtergereChiar nu stiam. Multumesc de pont.
RăspundețiȘtergere