Astazi am iesit prima data pe anul acesta in natura. Impreuna cu fratele meu Florin, cumnata mea Elena, prietenul meu Cristi ( doctorul) si cu matusa lui am urcat pe dealul releului, deasupra satului Diculesti. Am testat in conditii exterioare spirtiera mea artizanala si lumanarea de supravietuire.
Eu cu cainele meu care ma insoteste peste tot, Hiena
Lumanarea de supravietuire: cutie de conserva, parafina si carton de la ambalaje. M-am folosit de informatiile furnizate pe blogurile personale de Calatorul si AdriaN carora le multumesc pentru ca impart cu noi ceea ce gasesc pe net.
Lumanarea arzand:
Spirtiera artizanala: o cana din inox veche, gaurita cu bormasina:
Pentru ca era lumina, nu e vizibila flacara dar apa a fiert dupa cum se vede, a iesit un ceaiul negru mult dorit. A durat putin mai mult pana a fiert decat in testul facut in casa pentru ca nu am folosit paravan si batea vantul. Ii voi face un paravan din tabla subtire cu gaurele jos.
Aici puteti vedea multe modele de spirtiere, alegeti pe care vi se potriveste si vreti s-o construiti: http://www.youtube.com/watch?v=9b9E4TtACrY
Placerea de a bea un ceai negru in natura:
Re-Descoperă România Episodul 11. Cheile Nerei și Lacul Dracului
-
*Comuna Șopotu Nou, Județul Caraș -Severin, Depresiunea Almăjului/
Bozovici, Munții Almăjului, Grupa Banatului*
*Septembrie 2008*
*sursa foto: s...
Acum o săptămână
Foarte fain :)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)
RăspundețiȘtergereInteresant, apropo de spirtiere... am cumparat o spirtiera micuta cu snur insa se stinge cam repede, imi dai niste sfaturi in privinta procedeului te rog?
RăspundețiȘtergereSpirtiera mea e (era) simpla. Are un rand de gauri jos pe unde intra aerul si unele sus pe unde ies flacarile. Am zis ca era ptr ca intre timp am inlocuit-o cu una mult mai eficienta, sunt tot aici pe blog poze pe undeva, flacarile ies pe sub ibric aflat pe un suport la mica distanta de spirtiera.
RăspundețiȘtergereNu am avut spirtiera cu fitil si deci nu iti pot fi de folos cu sfaturi dar daca m-as juca cu una asemanatoare i-as da de capat ptr ca sunt "prieten cu focul". Principiul la cea cu fitil e precum la felinar, nu cumva fitilul nu conduce spirtul si sta uscat? Il dai in jos sa se inbibe aoi il ridici si-l aprinzi.
Poate mai trece cineva pe aici care are experienta in genul acesta de spirtiere.